Het gebruik van micro-organismen

Wat zijn nou micro-organismen?

Micro-organismen is een verzamelnaam voor alle niet met het blote oog waarneembare plantaardige organismen bijv. bacteriën en schimmels. Micro-organismen zijn overal aanwezig en er is geen leven zonder micro-organismen.

Wij werken met regeneratieve micro-organismen van het bedrijf Bij de Oorsprong.

In dit mengsel leven meer dan 80 verschillende soorten aerobe en anaerobe micro-organismen samen in een evenwicht. Deze micro-organismen worden in vloeibare vorm gebruikt. Het mengsel bestaat uit verschillende bacteriestammen en schimmels die samen een gemeenschap vormen en in volledige symbiose met elkaar leven.

Deze micro-organismen zorgen ervoor dat de balans in de omgeving weer hersteld.

Ook gaan micro-organismen rottingsprocessen tegen en buigen dit om naar rijpende processen. 

Wij voegen aan de mest Oermest microben toe met koolstof. Dit koolstof (Karbosave) zorgt er samen met de Oermest microben voor dat de nutriënten in de mest gebonden blijft en later beschikbaar komt voor de plant. Met deze toevoegmiddelen krijg je dus een verrijpingsproces in de mest in plaats van een verrottingsproces, dus minder N-vervluchtiging.

In de stal hebben we een sprayinstallatie hangen, hiermee sprayen we Oervoer microben door de hele stal zodat je een positief klimaat houdt in de stal. 

In het land maken we gebruik van Oergrond microben. Deze kunnen je helpen om verlies van voedingsstoffen tegen te gaan en verdichtingen in de bodem op te lossen. Bij de verdichting in de bodem breng je met een speciale machine de microben in de grond. Dit doen wij niet zelf maar Loonbedrijf Jansen Wijhe beschikt over zo’n machine.

Wilt u meer weten over micro-organismen kijk dan op www.bijdeoorsprong.nl

 
What do you want to do ?
New mail

Nieuwe reacties

26.10 | 08:13

Onze melk gaat naar de melkfabriek Bel Leerdammer.
Hier wordt heerlijke Leerdammer kaas van gemaakt.

16.10 | 19:46

Wij fietsten afgelopen zondag ook toevallig langs en waren onder de indruk van de mooie stal. Natuurlijk vroeg ik me af waar de melk van deze koeien te koop is.

25.05 | 17:16

Fietsten vanmiddag toevallig langs. Wat een schitterende stal om te zien zeg! Het kan dus ook wel anders dan al die stallen die de laatste jaren zijn Gebouwd.

15.03 | 10:07

Als wandelaar (uit Olst) kwam ik afgelopen zondag 2 maart langs jullie adres. Bijzonder van vorm, (gelukkig) niet alledaags en passend in het landschap.