Rondleidingen op De Vennefarm

Wie de boer niet kent!
In het programma 'Wie de boer niet kent' kun je zien hoe wij bezig zijn met het biologisch bestrijden van ongedierte. De uitzending vindt plaats op zaterdag 29 oktober om 17.00 uur op RTL4!

 

               

     Happy Cows, Good Farming.

 

Het welzijn van onze koeien staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij een vrijloopstal voor ze gebouwd. De stal wordt gekenmerkt door de unieke vormgeving. De gebogen houten spanten en houten gevelbekleding geven de stal een warme uitstraling.

De dames liggen op een bed van stro, en hebben de volledige vrijheid. Ze kunnen dus gaan staan en liggen waar ze willen en de stal is vrij van obstakels. Het melken is volledig geautomatiseerd met twee melkrobots.

In de zomer gaan de deuren open, zodat de koeien ook naar buiten kunnen.

De stromest uit de stal rijden we uit over ons land, hierdoor verbetert de bodemvruchtbaarheid enorm. Een goede bodemvruchtbaarheid zorgt voor veel en gezonde voeding voor onze koeien, waardoor ze ons voorzien van heerlijke melk.

 

Nieuwsgierig naar ons bedrijf?

Wij geven graag een rondleiding voor groepen vanaf 8 personen. Voor informatie kunt u bellen naar 06-15492037 of e-mail: info@vennefarm.nl

 

 

 

 

De Vennefarm

Fam. Langenkamp

Vennenbergweg 10

7722 JE  Dalfsen

Nieuwe reacties

26.10 | 08:13

Onze melk gaat naar de melkfabriek Bel Leerdammer.
Hier wordt heerlijke Leerdammer kaas van gemaakt.

16.10 | 19:46

Wij fietsten afgelopen zondag ook toevallig langs en waren onder de indruk van de mooie stal. Natuurlijk vroeg ik me af waar de melk van deze koeien te koop is.

25.05 | 17:16

Fietsten vanmiddag toevallig langs. Wat een schitterende stal om te zien zeg! Het kan dus ook wel anders dan al die stallen die de laatste jaren zijn Gebouwd.

15.03 | 10:07

Als wandelaar (uit Olst) kwam ik afgelopen zondag 2 maart langs jullie adres. Bijzonder van vorm, (gelukkig) niet alledaags en passend in het landschap.